dilluns, 19 de maig del 2008

Agenda musical de Barcelona (del 19 al 25 de maig)

19 de maig

1. Orquestra guitarres (Teatre Poliorama)

1. Amb una gran formació i investigació constant, l’Orquestra de Guitarres de Barcelona ofereix un gran repertori en els seus concerts. Amb 18 anys d’experiència a les seves espatlles, en els seus concerts abasten compositors de totes les èpoques. Podem gaudir del seu so al Teatre Poliorama.
Orquestra de Guitarres de Barcelona
Teatre Poliorama
Dilluns, 20 h.
19.05.08

20 de maig

1. Susheela Raman & Group (Auditori)
2. Supagrup (Sala Apolo)
3. Deluxe (Sala Bikini)

1. Nascuda a Londres però de pares hindús, Susheela Raman es val de les dues cultures que l’han criat per crear la seva música. El seu èxit rau en la mescla de la música tradicional hindú i els trets característics del pop i el funk més actuals. Una combinació que farà vibrar el públic de l’Auditori.
Susheela Raman & Group
L’Auditori
Dimarts, 21 h.
20.05.08

2. Supagroup es va crear l’any 2004 al voltant dels germans Lee. La banda sucumbeix a tots els tòpics de les estrelles de rock, amb un passat surrealista i unes lletres provocadores. Els americans visiten la sala Apolo, per oferir un concert als amants del punk i el garage més dur.
Supagroup
Sala Apolo
Dimarts, 21.30 h.
20.05.08



3. Reconstrucción és el nom del seu últim disc, que arriba després d’anys de treball per fer-se un lloc al podi de la música alternativa. Amb aquest treball, Deluxe deixa de ser una promesa per convertir-se en un nom propi dins el pop i folk espanyol. Podem veure’ls a la sala Bikini aquest dimarts.
Deluxe
Sala Bikini
Dimarts, 21 h.
20.05.08



22 de maig

1. Dlux (Broadbar)

1. Les dos components de la banda Dlux havien format part de diferents formacions de hip hop i gospel. Amb una imatge potent i melodies enganxoses que parlen sobre temes com les dones o la immigració, les Dlux presenten el seu primer disc al club Broadbar. Per als amants del soul i el ‘rythm and blues’.
Dlux
BroadBar
22.05.08

23 de maig

1. Xiu xiu (Sala Apolo)
2. First aid kits (Fnac)
3. La fuga (Razzmatazz)
4. Morcheeba (Espai Movistar)
5. Quartet Galiu (Bonnemaison)

1. Nascuts l’any 2000 i liderats pel temperamental Jamie Stewart, els Xiu Xiu aterren a Barcelona amb nou disc sota el braç. A Women as a lovers el grup nord-americà experimenta amb les possibilitats romàntiques del so. Una proposta diferent si volem descobrir lletres impactants en un format pop.
Xiu Xiu
Sala Apolo
Divendres, 00.30 h.
23.05.08

2. Enmig de l’explosió de grups de pop electrònic trobem propostes tan interessants com els First Aid Kit. El grup barceloní acaba de treure al mercat el seu segon treball, Plaits. Podem escoltar la dolça veu de la seva cantant i les seves lletres intimistes a la al Fnac del Triangle de forma gratuïta.
First Aid Kit
Fnac El Triangle
Divendres, 19 h
23.05.08

3. L’any 1996 quatre músics provinents d’altres formacions s’ajunten per formar La fuga. Amb el rock com a bandera, la banda cantàbrica ha anat fent-se un lloc en la música espanyola i ja compten amb sis treballs al mercat. L’últim és Asuntos pendientes i el podem veure i escoltar al Razzmatazz.
La fuga
Razzmatazz
Divendres, 21 h.
23.05.08

4. Enjoy the ride és el primer single del nou treball de Morcheeba. La banda britànica presenta el seu sisè disc en un concert a l’Espai Movistar. Aquest treball suposa un canvi de rumb i compta amb la col·laboració de veus del rap i del folk. Una mescla de ritmes i estils musicals.
Morcheeba
Espai Movistar
Dimecres, 22 h.
23.05.08

5. La cantaora Alba Carmona s’uneix al Quartet Galiu en una actuació al centre Francesca Bonnemaison. Amb un repertori molt proper al flamenc, interpretaran peces clàssiques i contemporànies. La unió de guitarra espanyola i veu donaran pas a una música subtil i de gran qualitat.
Quartet Galiu
CC. Dones Francesca Bonnemaison
Divendres, 20 h.
23.05.08

24 de maig

1. Los Manolos (CCCB)

1. Les seves versions de l’All my loving o Amigos para siempre els van catapultar a l’èxit i encara es mantenen a la memòria de molts. Després de la fuga d’alguns dels seus components, el grup va tornar amb nou disc el 2004. La mítica banda ofereix un concert aquest dissabte amb el CCCB com a escenari.
Los Manolos
CCCB.
Dissabte, 00 h.
24.05.08

25 de maig

1. Diumenge jazz (Sala Apolo)
2. Las migas (CCCB)

1. Aquest és l’últim diumenge per gaudir de les sessions de jazz i swing a la sala Apolo. La Barcelona Jazz Orquestra interpreta clàssics com Duke Ellington o temes de Ray Charles o Steve Wonder a ritme de trompeta. Amb la direcció de Dani Alonso, la banda omple la sala de sons negres, molt ballables.
Barcelona Jazz Orquestra
Sala Apolo
Diumenge, 20.30h
25.05.08

2. Dues guitarres, un violí i un acordió són els instruments que formen Las Migas. A aquesta combinació cal afegir-hi la veu de Sílvia Pèrez i obtenim un còctel d’estils musicals. Amb una base flamenca, el quartet beu del jazz, el fado o el tango. Una base tan variada com l’origen de les seves components.
Las Migas
CCCB
25.05.08